Olemme osa Coronariaa

UUTUUS! Cryonic-huippukylmähoito

NCS-huippukylmähoitoa käytetään vammojen ja sairauksien hoitoon ja ennaltaehkäisyynNCS- Kylmähoitolaitteella hoidetaan lihasjäykkyyksiä, revähtymiä, nivelkipuja, tulehduksia, haavarupia ja hiertymiä.

NCS-huippukylmähoidolla aikaansaadaan termoshokki, joka käynnistää luontaiset paranemismekanismit. Cryonic-laitteessa oleva lämpötilan merkkivalo kertoo ihon lämpötilan, joten huippukylmähoitoa on turvallista ja vaivatonta käyttää esim. osana valmennusta palautumisen nopeuttamiseen ja urheiluvammojen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Tämä vähentää ja lyhentää myös valmennustaukoja.

Huippukylmähoitomekanismin perusteet:

  • Hoidossa käytetään puhdasta, huippukylmää (-78,5 °C) nestemäisenä säilytettävää hiilidioksidia (CO2).
  • Mikrokidesuihku on kuiva, joten potilaan kannalta hoito tuntuu miellyttävämmältä kuin esimerkiksi jäitä tai kylmäpussia käyttäessä. Niiden vaikutus on myös merkittävästi hitaampaa eikä hoito saa aikaan samaa reaktiota kuin NCS-huippukylmähoito.
  • Mikrokidesuihkun kylmyyden aiheuttama ihon pintakerrosten erittäin nopea jäähtyminen, mikrokidesuihkun värähtely ja 50 barin paine käynnistävät elimistössä reaktion, jota kutsutaan termoshokiksi (Thermal Shock).
    • Kuvassa oikealla hoidetaan Suomen huippu Squash-pelaaja Milla Uusitalon nilkkaa49032995_535100343651863_667720913193533440_n (1)

Termoshokki_kuva_1