Olemme osa Coronariaa

Tuki- ja liikuntaelinsairaudet

  • Fysikaaliset hoidot, ultraääni-, sähkö-, lämpö-, kylmähoidot
  • Pehmytkudoskäsittelyt, hieronta
  • Nivel- sekä nikamakäsittelyt/mobilisoinnit, neuraalikudosmobilisoinnit (hermokudos)
  • Liikehoidot; harjoitusterapiat, venyttelyt
  • Fascia käsittely
  • Mckenzie-terapia (McKenzie Menetelmä = Mekaaninen Diagnostisointi ja Terapia (MDT))

Fascia käsittely on manuaalista käsittelyä. Fascia on sidekudosta, joka ympäröi lihaksia, lihasryhmiä, verisuonia ja hermoja. Käsittelyllä vaikutetaan siis moniin eri rakenteisiin -> liikkuvuus lisääntyy, lihakset rentoutuvat ja lihasten voima palautuu.

McKenzie menetelmä®  Mekaaninen Diagnostisointi ja  Terapia® (MDT) on fysioterapeutti Robin McKenzien kehittämä kansainvälisesti tunnettu tutkimus- ja hoitomenetelmä yli 30 vuoden ajalta. Se on tarkoitettu erityisesti selkäranka- ja raajakipujen tutkimiseen ja hoitamiseen.

Menetelmän keskeinen piirre on potilaan tutkiminen. Turvallinen ja luotettava tutkimistapa määrittelee tarkan diagnoosin ja vasta sen jälkeen tehdään asianmukainen hoitosuunnitelma. Kalliit tutkimukset, kuten esimerkiksi MRI (magneettitutkimus), ovat usein tarpeettomia. Sertifioitu MDT terapeutti voi nopeasti arvioida potilaskohtaisesti sopiiko tämä menetelmä juuri tälle potilaalle.

MDT terapeutit on koulutettu tutkimaan ja diagnostisoimaan kaikkia tuki- ja liikuntaelimistöön liittyviä alueita. Tämä tarkoittaa, että menetelmän tutkimisperiaatetta voidaan soveltaa rangassa, nivelissä tai lihaksissa esiintyvien ongelmien arvioimisessa.

MDT perustuu potilaan opettamiseen ja aktiiviseen osallistumiseen selkä-, kaula- ja raajaongelmia hoidettaessa. Potilaalle suunnitellaan yksilöllinen hoito-ohjelma hänen kipunsa, sentralisaatio-ilmiön ja liikkeiden käyttäytymisen perusteella.

Perimmiltään MDT on monipuolinen sekä kattava lähestymistapa, joka perustuu selkeisiin perusperiaatteisiin, joiden avulla voidaan saavuttaa erittäin hyviä hoitotuloksia.

LÄHDE/LISÄTIETOA: http://www.mckenzieinstitute.org/suomi/fi_FI/potilaat/mika-on-mckenzie-method-of-mechanical-diagnostic-therapy-mdt/